پروفسور نجم آبادی در دانشگاه پیام نور اوز: برخی از مدارس دوران مشروطه توسط زنان تاسیس شده اند

ساخت وبلاگ
پروفسور نجم آبادی در دانشگاه پیام نور اوز: برخی از مدارس دوران مشروطه توسط زنان تاسیس شده اند | ستاره های اوز

| اوز امروز

 

پروفسور نجم آبادی در دانشگاه پیام نور اوز: برخی از مدارس دوران مشروطه توسط زنان تاسیس شده اند

 

مهران محمودی: همایش خواندني ها، نوشتنی ها و شنیدنی ها در نگارش تاریخ با حضور پروفسور افسانه نجم آبادی استاد دانشگاه هاروارد در دانشگاه پیام نور مرکز اوز برگزار شد.

این برنامه با همت موزه مردم شناسی و همکاری دانشگاه پیام نور مرکز اوز و با حضور جمعی از علاقه مندان از اوز و منطقه در٩ خرداد  در سالن آمفی تئاتر پروین اعتصامی دانشگاه برگزار شد.

پروفسور نجم آبادی ضمن تشکر از برگزارکنندگان و حامیان برنامه، تأکید کرد که نگاهشان به اسنادی است که صرفاً دولتی نیست و در آرشیوهای رسمی ثبت نشده و جاهایی مد نظر است که ردپای مردم عادی در آن دیده شود. تاریخ نگاران بیشتر به مکتوبات تکیه می کنند که این امر افق دید تاریخ نگار را محدود می سازد.

 

وی  ضمن اشاره به این موضوع که بیشتر به دنبال تاریخ شفاهی یا مصاحبه هستند که سینه به سینه و منقول است تا مکتوب، از اینکه در موزه مردم شناسی وقت نشد صدای کسانی که در مورد لباس های خاص و غذاهای محلی اطلاعات داشتند، ضبط شود اظهار تأسف کرد.

دکتر نجم آبادی افزود:کسانی که در تاریخ اسنادی را به جای گذاشته اند از سطح بالا و ممتاز جامعه بوده و در مورد اقشاری که در حاشیه بوده اند شناخت کمتری داریم. لذا نقدی که وجود داشت این بود که زنان در دوره قاجار بی سواد و خانه نشین بوده اند، حال این که می بینیم زنان آن دوره به فراگیری دانش مشغول بوده و مدارس مشروطه توسط خانم ها تاسیس گردیده است. ضمن این که دانش منحصر به خواندن و نوشتن نیست. به عنوان مثال دانش قابلگی سینه به سینه در بین زنان به نسل های دیگر منتقل شده است.

 

در اوز نیز ردپای دانش را می توان در خانم ها جستجو کرد؛ که البته در هیچ مرجعی ثبت نشده و فقط با ضبط صحبتهایشان می توان آن ها را مستند کرد.

تاریخ قرون اول و دوم بعد از اسلام و انقلاب مشروطه توسط کسانی نوشته شده که چیزهایی را شنیده یا دیده اند و از نظر دکتر نجم آبادی این امر موید اهمیت منقولات در تاریخ خواهد بود.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود که به همراه اشیا، خاطراتی که با آن هست نیز باید ضبط کرد. زیرا این اشیا به تنهایی نمی تواند تاریخ را بازگو کند. نجم آبادی  علاوه بر تشکر از فرهنگ خیرین و دست اندرکاران موزه مردم شناسی، بر ضبط خاطرات پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها تاکید ورزید.

 

در پایان با مهندس بازرگانی، مؤسس موزه مردم شناسی اوز ضمن تشکر از پروفسور افسانه نجم آبادی، فرشیده میر بغداد آبادي، حمید اسکندری عکاس بین المللی نشنال جئوگرافیک، لوح تقدیر و هدایایی به رسم یادبود از طرف موزه مردم شناسی اهدا کرد.

عکس از: فهیمه ملایی و فاطمه کمالی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ستاره های اوز...
ما را در سایت ستاره های اوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی ewazstar بازدید : 145 تاريخ : سه شنبه 11 خرداد 1395 ساعت: 7:39