نشست عیدانه یاران موزه مردم شناسی اوز با دکتر ارفعی

ساخت وبلاگ

 

نشست عیدانه یاران موزه مردم شناسی اوز با دکتر ارفعی

ابراهیم احمدی : با حضور دکترارفعی و خانواده ، یاران موزه مردم شناسی اوز  و برخی ازمیهمانان نوروزی ، امروز(جمعه ۶ فروردین ) نشستی عیدانه و صمیمی در خانه تاریخی سوداگر برگزار شد.

مهندس شریف بازرگانی مدیر موزه مردم شناسی اور برنامه ی این نشست را:  دیدار یاران موزه با دکتر ارفعی متخصص زبان ایلامی و اکدی ، بازدید دکتر و خانواده از موزه مردم شناسی و حمام سوداگر و شنیدن سخنانان میهمانان و سایر کارشناسان فرهنگی دانست. وی بر ایراد سخن با گویش لارستانی و لهجه اوز تاکید داشت و با ذکر خاطره ای (از سال ۹۰ در تجلیل از دکتر ارفعی) به نقل از آقای فقیهی نژاد: دکتر ارفعی را از سرمایه های علمی و معنوی جهان و ایران معرفی کرد. وی در نقل قول دیگری از یکی از محققین فرهنگی کشور، اوز را درمنطقه از نظر بها دادن به امور فرهنگی و نهادهای اجتماعی و مدنی سرآمد دانست.

دکتر ارفعی از این که مدیر و یاران موزه توانسته اند با احیای این منزل و سایر آثار باستانی هویت اوز را حفظ کنند ، ابراز رضایت کرد و اظهار امیدواری کرد: فرزندان ما نباید فراموش کنند از کجا امده اند. آب و خاک و فرهنگ، هویت ماست که نباید به راحتی از دست بدهیم. متخصص زبان ایلامی و اکدی در پایان سخنان کوتاه خود گفت: برای من اثبات شده اوزی ها از سایر نقاط بیشتر به به زادگاه خود عشق می ورزند و این اعتقاد را باید حفظ و تقویت کرد.

عنایت الله نامور از پژوهشگران ادبی و تاریخی باید هویت و خود باختگی فرهنگی را برای خود تعریف کنیم و نباید فراموش گردد چه داشته ایم. اگر بتوانیم هویت خود را حفظ کنیم دچار گم گشتگی نخواهیم شد. وی افزود: خانه سوداگر نشان می دهد کا که بوده ایم و چه داشته ایم. موزه مردم شناسی به نماد اوز  تبدیل شده است که باید از موزه و کسانی که در راستای حفظ و ارتقای آن تلاش می کنند حمایت شود.

حمیرا کمال از کارشناسان ارشد میراث فرهنگی و نویسنده کتاب بررسی آثار تاریخی وهنری اوز دراین نشست گفت: سالیان گذشته وقتی برای پایان نامه خود به خانه سوداگر مراجعه کرده آن را از نظر بنیان ساختمانی ضعیف دیده و خوشحالم که اکنون به همت مهندس بازرگانی و یاران موزه استحکام یافته و به موزه مردم شناسی تبدیل شده است. وی نیز از ضرورت حمایت از موزه مردم شناسی و سایر آثار باستانی مانند : بادگیرها، قلعه ها ، برکه ها و…گفت و بر انتقال این حس به فرزندان تاکید داشت. کمال درپایان گفت: به شرط حفظ وحدت و همدلی اوز درون مایه و لیاقت به مراتب بالاتر از وضعیت کنونی را دارد.

دراین مراسم استاد محمد شریف اناخی ( الیاس) و همراهان در ۲ نوبت موسیقی سنتی ساز و تمبلک را اجرا کردند و گروه موسیقی شپ وتلا که زیر نظر موزه و با هدایت استاد شمس الدین جام گوهری و متشکل از: عبدالله برکتی و نوجوانانی مانند: آیدا مختاری، انیس امینی، پوریا میرزاده ، مهدی صداقت، میثاق برزگر فعالیت می کنند نیز ۲ موسیقی زنده اجرا کردند که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

میر زینل امیری نژاد نیز در این مراسم ۲ قطعه از اشعار خود که به زبان محلی سروده بود به نام های: ” خوم و خت” و بانوی دریا را قرائت کرد.

علاوه بر دکتر ارفعی و خانواده، دکتر مقیم نژاد از اساتید عکاسی و همسرش، مهندس بیژن پیرزاد، سمیر پیرزاد و برخی از میهمانانی که از خارج از کشور و سایر شهرهای ایران در اوز حضور داشتند نیز دراین مراسم حاضر بودند. مراسم با صرف صبحانه غذاهای محلی و بازدید دقیق دکتر ارفعی و سایر میهمانان از خانه سوداگر و حمام حاج رئیس پایان یافت.

 در برپایی این نشست یاران موزه به ویژه: فهیمه ملایی، فرزانه ثریا، حبیب هنری، محمد رفیع راوند، منیژه نیامبارک، جمیله رفعت، گلی برازنده ، فوزیه براهیمی ، محمد جعفر پور، مهشید خضری و گروه موسیقی شپ و تلا موزه همکاری صمیمانه داشته اند.

 

ستاره های اوز...
ما را در سایت ستاره های اوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی ewazstar بازدید : 177 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1395 ساعت: 1:20