ایا در انتخابات مدیون مرکز شهرستان باشیم؟

ساخت وبلاگ
اقای غلامرضا حامدپور مطلبی در باب انتخابات پیش رو  در سایت افتاب لارستان نوشته اند که در نوع خود کمی متفاوت از دیگر نوشته هایی ست که تاکنون در باب انتخابات نوشته اند ایشان در مواردی چند به نکات ارزشمند وقابل توجهی انگشت گذاشته اند که در نگاه مردم ما ومنطقه لارستان وجود دارد ونیز ما را به بازبینی در روش وعملکردمان نسبت به این گونه انتخابات هشیار نموده اند .اما با همه وجود نکات ارزنده مطلب ؛ در چند نکته   خلط مبحث نمودند که جا دارد توجه ایشان  وکسانی چون ایشان که اینگونه فکر میکنند را به این نکات جلب نمایم .

 

ایشان در بند یک مدعی میشوند که همه لاریها با ارتقای بخش ها موافق هستند ودر این جهت اقدام نمودند و ارتقای بخش را منوط به ارتقای لار میدانند واگر بخش ها زیر سایه لار باشند وبا هم باشند تا لار ارتقا پیدا کند بخش ها نیز ارتقا پیدا میکنند ما اوزیها که 60 سال است هر چه لاریها گفتند گفتیم چشم هر جایی که انها خواسته بودند با ایشان همراهی کردیم و در همه مسائل چشممان به لاریها دوخته شده بود اگر غیر از این بوده بفرمایند ما کجا همراه نبودیم . به نظر اقای حامد پور باید ما همچنان منتظر باشیم تا لار ارتقا پیدا کند انوقت اوزیها ارتقا پیدا کنند چند سال دیگه منتظر باشیم دو سال دیگه 5 سال دیگه 10 سال یا بیست سال  . یعنی منتظر باید بود تا کی ؟ معلوم نیست ./  دو بخش جدا شده خنج وگراش طی دو پروسه جداگانه خلاف این گفته ایشان را ثابت کرد ولاریها نشان دادند که سخت نگران این جدایی هستند هر چند اوزیها در موضوع شهرستان شدن گراش جانب لاریها را گرفتند اما محصول نهایی

بخش باقی ماندن اوز وارتقای گراش بود

این نوع تحت الحمایه گری مرکز شهرستان به بخش ها تا لاریها به ارتقا برسند چندان اثر بخش نبوده است واگر می بینیم این بی مهری وگاه فاصله را حس میکنیم ولاریها خود نیز بر ان واقف هستند تقصیر بخش ها نیست که اینگونه شده  بخش ها نه به اندازه لاریها از امکانات مالی برخوردارند ونه در نهادها ومراکز استان وپایتخت از لابی  تاثیر گذار برخوردار هستند تا فکری به حال خود بکنند بخش ها احساس میکردند با پدری روبرو هستند که سخت به فکر پیشرفت انها ست . ایا چنین بوده است ؟ومردم بخش ها چنین احساسی دارند؟ 

مردم بخش اوز مردمی صبور وبا حوصله واز اهالی ارامش وتفاهم وتعامل هستند اما کودن نیستند. با چشمانی باز همه رویدادها را بررسی ونظارت میکنند ودوست ندارند خدای نکرده با ابراز خواسته اشان خللی در اتحاد واتفاق منطقه بیفتد واین را بارها وبارها نشان داده اند  .اما این به این معنا نیست که خواسته بر حق خودرا برای ارتقا فراموش کنند وبه ان بی توجه باشند 

  در بند چهارم مطلب ؛ اقای حامدپور گرامی نوشته اند  ) برخی از کاربران به بی اعتمادی مناطق نسبت به لار اشاره کرده و از عدم تلاش برای پیشرفت منطقه سخن گفته اند اما هیچ مصداقی ذکر نکرده اند یعنی این همه اقدامات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی (ارتقای روستاها و شهرها و بخش ها، آبرسانی، برق، بهداشت، آموزش و پرورش، مخابرات و جاده و…) دهه های گذشته که در روستاها و درشهرها و بخش ها صورت گرفته نمایندگان مجلس نقشی نداشته اند؟ که یقینا پاسخ همه منفی خواهد بود. بهتر است نگاهی به وضعیت منطقه بیندازیم و ببینیم آیا مردم لار و لاری ها در پیشرفت منطقه و محرومیت زدایی روستاها نقشی داشته اند یا خیر؟  

تردیدی نیست که لار به عنوان مرکز بخش ها وروستاهای ان سعی نموده که در پیشرفت وابادانی بخش هایش اقدام کند کاری که بسیاری از دیگر مراکز شهرستان ها برای بخش هایشان در پروسه توسعه وعمران دولت انجام میدهند . این کار متدواول بسیاری از مراکز شهرستانهای دیگر استان فارس ودیگر استانهای کشور نیز هست ؟ ومنت زیادی بر سر ما بخش ها نگذارید اما قدری منصف هم باشیم ونقش خیرین ومردم مناطق لارستان  از اوز وگراش وخنج گرفته تا جویم وبنارویه ودرسایبان وصحرای باغ وخور وفیشور و....را در  پیشرفت وابادانی شهرشان نادیده نگیریم بیش از 90 درصد اموزشگاههای اوز از ابتدایی تا دانشگاهها مردم وخیرین ساخته اند. درمانگاه وبیمارستان را خود اوزیها ساخته اند پارک ها وساختمان حتی بسیاری از نهادها نیز مردم مشارکنت داشته اند . مساجد را مردم ساخته اند هزینه کمربندی ونصب چراغ ها با مشارکت خیرین بوده است  کتابخانه ها را مردم ساخته اند   وهنوز هم به همت همین مردم وخیرین در بازسازی ومرمت . بسیاری از جاها مردم مشارکت دارند .

به نظر شما ما چقدر مدیون لاریها برای پیشرفت شهرمان هستیم  چقدر ؟ 

به نظر من  نباید نادیده گرفت که بسیاری از پروژه هایی که در لار باعث توسعه وپیشرفت شهر لار شده است نیز با همت خیرین لاری بوده است   

هیچ اوزی وهیچ کس از اهالی بخش ها منکر توجه لاریها نیست اما عمده کردن ان ودر تراز نخست قرار

دادن ان بی توجهی به فعالیت وهمت مردم بخش هاست

با تشکر از اقای حامد پور که باعث گشایش این دل نوشته شدند .تبادل افکار و اظهار نظرهای متفاوت وروشن وشفاف با انگیزه اتحاد واتفاق مردم منطقه مطمئنا راه گشای توسعه وپیشرفت همه احاد مردم منطقه خواهد شد  

مطلب زیر از اقای غلامرضا حامد پور است  

نماینده دهم منطقه را هوشمندانه انتخاب کنیم

غلامرضا حامدپور: ۳۵ نفر از شهرستان های لارستان، خنج و گراش با ثبت نام در مراکز قانونی، آمادگی خود را برای ورود به بهارستان اعلام کردند. تا زمان نگارش این مقاله خبرهای منتشر شده حاکی از عدم احراز صلاحیت و یا رد صلاحیت تعداد قابل توجهی از نامزدها است كه واکنش هایی نیز در بین مردم و فعالان در پی داشته است.

این افراد همچنان می توانند از مجاری قانونی پیگیر وضعیت خود باشند و تا روز اعلام اسامی نهایی واجدین شرایط ورود به بهارستان از سوی شورای نگهبان صبر نموده و پس از آن تبلیغات خود را رسما آغاز نمایند و تا  آن روز هر احتمالی (رد صلاحیت نهایی کاندیداها و یا اضافه شدن کاندیداهایی که در این مرحله حذف شده اند و یا ائتلاف، انصراف و…) دور از ذهن نیست. کاندیداهایی که ثبت نام نموده اند اظهار نظرهای جالبی داشته اند که در خور تامل بوده و هوشیاری فعالان حوزه انتخابیه را می طلبد:

برخی از نامزدها خود را لاری  معرفی نموده و گفته اند که برای توسعه لارستان طرح و برنامه آماده دارند، بعضی  توسعه سیاسی و برخی توجه به توسعه اقتصادی منطقه را از اولویت های خود دانسته اند، یکی از نامزدها از  استان فارس جنوبی به مرکزیت… سخن گفته است، برخی  از  طرح های اجرایی برای توسعه راههای منطقه و دیگری از ارتقای بخش های منطقه سخن گفته است و نامزد دیگری آب رسانی و اتصال راههای منطقه را از اقدامات خود می داند و…

در ادامه مطالب گذشته در نظر داشتم اتفاقات بعد از دوره اول مجلس را بازگو نمایم اما از آنجایی که عملکرد برخی از نامزدهای حاضر (که قبلا در پست های مختلف مدیریتی یا نمایندگی مجلس بوده اند) زیر سوال می رفت و به نوعی تبلیغات منفی علیه آنان محسوب می شد موضوع انتخابات را از زاویه دیگری دنبال می کنم.      

 کاربران محترم سایت های میلاد و آفتاب لارستان و نیز همشهریان گرامی مواردی را یاد آوری کرده اند*  و به بعضی نکات نیز توجه نشده است:

۱) مناطق و بخش ها پیشرفت خود را در ارتقای سیاسی دانسته و رسیدن به کرسی بهارستان را یک راه میان بُر می دانند و این نشان می دهد که منطقه ما سیاست زده است و این دیدگاه فرصتی را برای عده ای فراهم نموده تا برای جمع آوری آرا، خود را علاقه مند به ارتقای آن منطقه نشان دهد.

فعالان اجتماعی بخش ها و شهرها باید به این نکته ظریف و درعین حال مهم توجه کنند که فقط به وعده های های انتخاباتی دلخوش نباشند **

چند روز پیش یکی از فعالان و از اعضای شورای شهر یکی از بخش هایی که خواهان ارتقا هستند را در کنار یکی از محترمین و معتمدین دیدم که در حال بحث و گفتگو بودند. مشارالیه ضمن بحث داغ انتخابات به موضوع عدم ارتقای زادگاه خود اشاره نمود و گله مند بود که چرابخش… ارتقا یافته اما بخش های … و … همچنان در جا زده اند؟! از ایشان سوال شد آیا از طرف مردم و یا مسئولین لار کوتاهی شده است؟ که پاسخ ایشان منفی بود و اضافه کردند که اتفاقا در مقطعی با جمعی از مسوولین و معتمدین به شیراز و تهران هم رفتیم و قول هایی داده شد اما تاکنون به نتیجه نرسیده است. و به این باور رسیده ام که مردم لار برخلاف تصور، با ارتقای هیچ بخشی مخالف نیستند و معتقدم موانع دیگری است که به درخواست ارتقای بخش ها توجه نمی شود و این حق طبیعی لار است که ارتقا پیدا کند تا به تبع آن سایر بخش ها نیز ارتقا پیداکنن. ایشان گفتند یکی از کاندیداهای فعلی در حضور عده ای از مردم وعده داده که من موضوع ارتقای شما را به جد پیگیری می کنم که حاضرین به ایشان پاسخ داده اند مردم ما می دانند که شما برای ارتقای کدام منطقه وارد رقابت شده اید و…

۲) در کامنت ها به نقش  ملی و کلیدی حضور یک نماینده در مرکز قانون گذاری توجه نشده است در حالیکه  نماینده مجلس دو وظیفه مهم و اساسی برعهده دارد یکی قانونگذاری و دیگری نظارت.

اگر نمایندگان ادوار گذشته منطقه با یک نگاه ملی و با هدف پیشرفت همه جانبه منطقه در زمینه های مختلف اعم از (سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و…. ) با یک برنامه و طرح مدون تلاش کرده بودند امروز علاوه بر مناطق جداشده، بخش هایی چون اوز و جویم و بیرم نیز ارتقا یافته بودند و اینقدر به مردم لار اتهام نمی زدند و جالب اینجاست کسانی که از  سایر بخش ها نماینده مردم بوده اند از اولین روزهای ورود به مجلس بیشتر بدنبال ارتقای زادگاه خود بوده و به توسعه و پیشرفت کل منطقه و به ایجاد زیر ساخت ها (فرودگاه، راههای ارتباطی، فراهم کردن بنگاههای اقتصادی جهت اشتغال پایدار، مراکز دانشگاهی، بیمارستان ها، اماکن ورزشی و… ) توجه نداشته اند جدا شدن بعضی مناطق مطالبات سایر بخش ها را بالا برده است که علاوه بر پیگیری های مدیران شهرستان نگاه مثبت مقامات عالی رتبه نظام را می طلبد.

۳) برخی از کاربران محترم حضور یک نماینده همسو با دولت را توصیه نموده که با رایزنی ها و ارتباط با مسوولان کشوری بتواند امکانات بهتر و بیشتری را برای مناطق اخذ نماید. ضمن احترام به این دیدگاه، حق انتخاب را به مردم واگذار نموده تا با توجه به شاخص ها  نماینده اصلح را انتخاب کنند.

۴) برخی از کاربران به بی اعتمادی مناطق نسبت به لار اشاره کرده و از عدم تلاش برای پیشرفت منطقه سخن گفته اند اما هیچ مصداقی ذکر نکرده اند یعنی این همه اقدامات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی (ارتقای روستاها و شهرها و بخش ها، آبرسانی، برق، بهداشت، آموزش و پرورش، مخابرات و جاده و…) دهه های گذشته که در روستاها و درشهرها و بخش ها صورت گرفته نمایندگان مجلس نقشی نداشته اند؟ که یقینا پاسخ همه منفی خواهد بود. بهتر است نگاهی به وضعیت منطقه بیندازیم و ببینیم آیا مردم لار و لاری ها در پیشرفت منطقه و محرومیت زدایی روستاها نقشی داشته اند یا خیر؟

دیروز لار یعنی مرکز شهرستان در مقایسه با دیگر شهرستان های فارس در جایگاه مناسبی نبود و بخش ها و مناطقی داشت که یکی از دیگری محروم تر بودند. بخش های لامرد و جویم و اوز و مناطقی چون درز و سایبان و روستاهای زیادی از بخش مرکزی فاقد امکانات اولیه عمرانی، بهداشتی، آموزشی، برق، جاده و… بودند و فرصت هایی پیش روی منطقه بود اما به درستی از آن استفاده نشد تا شاهد چندپارگی منطقه باشیم. نگارنده  تقریبا در همه بخش های فعلی و شهرستان های جداشده از لارستان قدیم به عنوان یک فرهنگی  خدمت نموده و شاهد خدمت رسانی  نهادهایی چون جهادسازندگی، بنیادمسکن و… به همه مناطق بوده ولی امروز عده ای که از گذشته بی اطلاع هستند این خدمات را فراموش کرده اند.

آن زمان که اکثر روستاها و بخش های لارستان از نعمت آب و برق وجاده و مدرسه و درمانگاه و خانه بهداشت و مخابرات و سواد نیروهای بومی… بی بهره بود لاری ها در سمت نماینده مجلس و فرماندار و بخشدار و فرهنگی و جهادگر… به منطقه خدمت نمودند. درصد با سوادان مناطق که میراث دوران پهلوی بود در پایین ترین رتبه بود و حضور فرهنگیان در روستاها و بخش های تابعه به رفع محرومیت فرهنگی منطقه کمک نمود تا منطقه در شاخص فرهنگی (با سواد) از دیگر مناطق عقب نماند و صادقانه به رفع محرومیت منطقه کمک نمودند و خدمات فعالان لار، به دورترین روستاها ی  محروم منطقه در اذهان نسل انقلاب است. پس شایسته است واقع بین باشیم.

خوانندگان و کاربران محترم به این سوالات پاسخ دهند:

۱)آیا وقتی مناطق خواهان ارتقا هستند بطور طبیعی این حق مردم لار نیست که برای ارتقای زادگاه خود و کل منطقه تلاش نمایند؟

۲)آیا اگر نماینده دهم بر ارتقای کل منطقه پافشاری نماید حقوق همه بخش ها تامین نمی شود؟

————————-

*یکی از معتمدین محترم شهر لار جناب آقای یحیی عطایی از فرهنگیان خوشنام و بازنشسته، برخی از مکاتبات خود با نمایندگان اسبق لارستان (شهید نصیری،آقایان علوی و موسوی لاری) و دیگر مسوولان کشور را در اختیار نگارنده گذاشت. ضمن تشکر از این همشهری گرامی، خلاصه آنچه در این مکاتبات مشهود است تقاضای معتمدین برای ارتقای کلی منطقه بوده و متاسفانه به دلایلی که قبلا ذکرشد به سرانجام نرسید.

** پیشنهاد می شود فعالان، دلسوزان و معتمدین لار و بخش ها و شهرستان های همجوار با مشورت و تبادل نظر، طرحی مدون برای ارتقای مرکز شهرستان و دیگر بخش ها به مسوولان بلند پایه نظام ارائه دهند و یکبار برای همیشه این سیاست زدگی را در منطقه جمع کنند تا فرصت سوء استفاده فراهم نشود و پیشرفت و توسعه منطقه سرعت بگیرد.

- - , .

ستاره های اوز...
ما را در سایت ستاره های اوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی ewazstar بازدید : 149 تاريخ : پنجشنبه 15 بهمن 1394 ساعت: 9:46